Mad og måltider på Plejecentret Hørgården

Fokus på velsmagende og sund mad og det sociale samvær ved måltiderne

Produktionskøkken

Plejecentret Hørgården har eget produktionskøkken, der tilbereder maden til plejecentrets borgere og til cafe Oasen.

Traditionel dansk mad i kulinarisk kvalitet med økologi

Maden er traditionelle danske retter, der laves fra bunden i en god kulinarisk kvalitet med stor fokus på økologiske råvarer. Vi spiser varm mad om aftenen og den varme mad produceres så tæt på spisetidspunktet, som mulig og leveres i varmeskabe til afdelingerne.

Køkken leverer alle råvarer

Køkkenet leverer også alle råvarer til brug ved servering af drikkevarer, morgenmad, kold mad og mellemmåltider.

Samarbejde med Meyers Madhus

Plejecentret Hørgården samarbejder med Meyers Madhus omkring mad og måltider og vi har i den forbindelse udarbejdet ”Madliv Hørgården” og ”Retningslinjer for mad og måltider”

Produktionskøkken autoriseret ifølge lovgivning

Produktionskøkkenet er autoriseret jvf, lovgivningen omkring cateringsvirksomhed og har eget autorisationsnummer. Køkkenet tilses jævnligt af levnedsmiddelkontrollen og den sidste kontrolrapport kan altid ses ved udgangsdørene i opgang 28 og opgang 32.

 

Madliv Hørgården

En hensigtserklæring om, hvordan vi vil have fokus på maden og måltiderne

 

Formålet 

  • Der skal være en fælles forståelse af, hvordan vi håndtere maden og måltiderne
  • Der skal være en god og struktureret dialog mellem køkken og afdelingerne
  • Der skal være medindflydelse og dialog med borgerne om kring maden
  • Der skal være ens retningslinjer for, hvad man kan bestille  

Maden  

  • Maden skal være varieret og indbydende
  • Menuplanen skal være årstidsbestemt
  • Maden skal smage godt og laves af gode, økologiske råvarer
  • Maden skal tilpasses den enkeltes behov
  • Maden skal være frisk og hjemmelavet
  • Den varme mad skal serveres om aftenen 

Rammerne 

  • Maden skal altid serveres i porcelæn også de små mellemmåltider
  • Der skal være ens service og farvede servietter
  • Bordene skal dækkes med pynt, der passer til årstiden
  • Der skal være en hyggelig, hjemlig og rolig stemning ved måltiderne.
  • Det sociale samvær vægtes højt, men ønsker borgerne at spise i egen bolig, er det en mulighed 
  • Personalet skal altid sidde med ved måltiderne 

 

Kontrolrapporter fra Fødevarestyrelsen

 

IMG_1156
IMG_1161