Retningslinjer for mad og måltider i boligerne

Hørgården lægger stor vægt på sunde og velsmagende måltider. Det sociale liv omkring måltiderne spiller en stor rolle i hverdagen.

Vælg selv: Fuld dagskost eller varm aftensmad

Borgerne tilmeldes måltiderne ved indflytning i en permanent bolig på plejehjemmet. Der er 2 valgmuligheder; enten fuld dagskost eller varm aftensmad. Vælger man kun at tilmelde sig aftensmaden, skal man selv sørge for indkøb og tilberedning af morgenmad og frokost.

Måltider anrettes i afdelingskøkken

Alle råvarer og komponenter til måltiderne leveres fra Produktionskøkkenet og anrettes i afdelingskøkkenerne.

 

Tal med personale fra køkken om dine særlige behov

Personale fra køkkenet kommer gerne og taler med borgere, der har behov for speciel kost eller vejledning angående kosten.

Uddel kokkehuer til maden - så kan vi blive endnu bedre!

Aftensmaden bedømmes hver aften med kokkehuer. Formålet  er dels at medarbejderne kan tale med borgerne om, den mad  de lige har spist, dels får køkkenet en tilbagemelding omkring  de forskellige menuer, som kan justeres, såfremt en ret får en  dårlig score.

Saftevand

Der serveres kun saftevand til de beboere, der har et særligt  behov. Den vurdering er truffet ud fra ernæringsmæssige og  helbredsmæssige hensyn. Ældre, som ikke har stor appetit i  forvejen, vil kun føle sig mere mætte, når de drikker safte vand – og derfor vil de spise endnu mindre. Sukkeret fra saftevandet sætter sig på tænder og tandkød og medvirker til, at der er en øget risiko for dårlig mundhygiejne

Hørgården giver drikkevarer og slik til jul og nytår

Plejecentret Hørgårdens bestyrelse giver hvert år midler, så vi til højtider kan servere øl, vand og vin, samt slik til jul og nytår. 

 

Afdelingskøkkener

Spisestue og afdelingskøkken på alle etager

På alle etager er der et afdelingskøkken og en fælles spisestue og opholdsstue.

Borgere kan spise sammen i spisestuerne

Alle måltiderne anrettes i afdelingskøkkenerne og de borgere, der ønsker det spiser sammen i spisestuerne  

Alle afdelingskøkkener tilses af Levnedsmiddelkontrollen

Alle afdelingskøkkenerne er tilmeldt Fødevarestyrelsen jvf, lovgivningen. Køkkenerne tilses jævnligt af levnedsmiddelkontrollen og den sidste kontrolrapport kan altid ses på opslagstavlen ved afdelingskøkkenet.

 

 

 

 

IMG_1164
IMG_1161
IMG_1165